Fotogalerie: Kohouti podpořili benefiční akci Sportuj ProTibet

Dobročinné akce

Zůčastnili jste se někdy nějaké dobročinné akce?

Kohouti podpořili benefiční akci Sportuj ProTibet

13.06.2014 14:56

O L O M O U C – Kohouti se ve středu znovu zapojili do akce jejíž výtěžek pomohl dobré věci. Ve spolupráci s neziskovou organizací MOST, TJ Sokol a ZŠ Nemilany se podíleli na sportovně–vzdělávací akci s názvem Sportuj ProTibet. Autogramiáda hokejistů Olomouce byla v podstatě zlatým hřebem akce a spokojení byli i samotní hráči. „Vždycky, když je to pro dobrou věc, tak je dobré ukázat, že nám to není lhostejné, a že můžeme nějakým dílem přispět,“ tvrdil Jan Knotek.

Středeční dopoledne patřilo na sokolském hřiště v Nemilanech především žákům tamní školy a několika fanouškům Kohoutů, kteří se zúčastnili benefiční akce Sportuj ProTibet. Hosty organizace MOST, která událost pořádala, se stala pětice olomouckých hráčů ve složení Jakub Herman, Tomáš Houdek, Jan Jaroměřský, Jan Knotek a Martin Vyrůbalík.„Líbilo se nám to. Byla tu spousta malých dětí a my jsme rádi, že jsme je mohli nějak potěšit, třeba alespoň svou přítomností a zúčastnit se dobré akce. Věděli jsme, že tato organizace podporuje jedinou nestátní tibetskou školu, a tak nás těší, že jsme také mohli pomoci,“ usmíval se Jan Knotek.

⇒ Útočník Jan Knotek

Hokejisté dorazili na místo konání už před dvanáctou hodinou a téměř okamžitě se stali středem pozornosti. Žáci druhého stupně základní školy využili možnosti nechat si hráče podepsat, vyfotit se s nimi nebo jim položit otázku. I přes to, že se akce tentokrát nekonala v centru města, sklidila poměrně velký úspěch.

„Já osobně nejsem moc zvyklý ani na ta města, moc takových akcí jsem zatím neobrazil, ale bylo tu dost lidí a docela pěkné prostředí, takže je to jedno. Určitě se nebráníme dalším takovým akcím. Vždycky, když je to pro dobrou věc, tak je dobré ukázat, že nám to není lhostejné, a že můžeme nějakým dílem přispět, aby se měli lépe,“ tvrdil útočník Mory.

Spokojení byli i sami organizátoři. První ročník akce Sportuj ProTibet splnil jejich představu více než dobře. Na konto tibetské školy Gyalten v Kardze poputuje 7 177 Kč. Z toho tři tisíce mezi sebou v kabině vybrali, poté darovali škole sami olomoučtí hokejisté, čímž překvapili zástupce organizace MOST i základní školy. Z jejich daru je totiž možné koupit sto učebnic pro tibetské děti.

„Musím říct, že se akce povedla. Děti se bavily a i paní učitelkám se to moc líbilo. Chtěl bych poděkovat organizátorům a hokejistům HC Olomouc za to, že nás podpořili a přijeli, a také za jejich finanční dar, který nás mile překvapil,“ řekl Tomáš Přichystal z organizace MOST, o. p. s.

Ředitelka základní školy v Nemilanech Eva Kaněčková potvrdila, že si žáci díky benefiční akci nejen rozšířili vědomosti o Tibetu, a to jak prakticky, tak teoreticky, ale velkým zážitkem pro ně byla i autogramiáda Kohoutů. „Bylo to úžasné. Organizace byla perfektní. Ti, kteří to připravovali, to měli všechno dobře promyšlené, včetně fotbalového turnaje a materiálů, kvízů, ukázkových her a samozřejmě závěrečné autogramiády zástupců hokejistů s tím, že si myslím, že je to dobrá motivace a ukázka toho, že i hokejisté mezi sebou vybrali nějaké peníze. Myslím, že děti byly nadšené,“ konstatovala.

A slova ředitelky školy potvrdila i samotná žákyně, která navíc prozradila, že už jí olomoucký klub není cizí. „Akce byla super, moc mě to bavilo a jsem ráda, že přišli hokejisté, se kterými jsme se mohli vyfotit a nechat je podepsat. Byla jsem jednou na zápase s kamarádkou, zrovna když postoupili do extraligy. Bylo to skvělé, stály jsme v kotli a vyřvaly jsme si hlasivky,“ měla radost žákyně šesté třídy Karolína Šárníková.

ZDROJ: HC Olomouc