Město daruje Moře 5 milionů.Další miliony pak na zimák.

11.06.2014 15:35

Olomouc – Hokejoví fanoušci v Olomouci už vyhlížejí po mnoha letech první extraligové buly. Klub nicméně nyní počítá, jak nejvyšší soutěž ufinancovat.

Jelikož extraliga znamená pro klubovou pokladnu znatelně větší zátěž, obrátil se hokejový klub na město a kraj s žádostí o pět milionů korun navíc.

Vypadá to, že s penězi z veřejných rozpočtů mohou letos na zimním stadionu počítat.

Nevyhnutelné výdaje představují rozhodně regule nejvyšší soutěže.

„Je nutné mírně zrekonstruovat některé části našeho zimního stadionu. Souvisí to s rekonstrukcí šaten, instalací videorozhodčího a dalších položek. Celkové náklady představují částku 3,2 milionu korun," sdělil primátor města Martin Major.

Halu vlastní město, v klubu žádný podíl nemá.

Další peníze půjdou na rozběh olomouckého hokeje v nové sezóně.

„Druhá část je příspěvek na extraligu, který činí pět milionů korun a bude splacen ve dvou tranších, abychom mohli flexibilně naběhnout do prvních kol extraligy. V současné době se nakupují hráči a řekl bych, že na příštím jednání rady se dozvíme, co je nového v našem extraligovém hokejovém družstvu, jaké jsme již investovali peníze a co nás ještě čeká," dodal Major.

Podotkl, že se zvýšenými náklady pomůže i kraj, aby všechno nebylo na bedrech klubu, který musel během několika týdnů zaregovat na zvýšený rozpočet.

Mezi zastupiteli je vysoká shoda

Hejtmanovi Olomouckého kraje Jiřímu Rozbořilovi přišla žádost od hokejového klubu v úterý.

„Žádost od HC Olomouc je pět milionů korun na tento rok. Letos už jim od nás přišlo 1,2 milionu a toto je k tomu. Ohledně roku 2015 se budeme dále bavit," řekl hejtman.

Vše ještě musí schválit čtvrteční rada a následně zastupitelstvo příští týden. Rozbořil však nepředpokládá, že by se schvalováním byly problémy, protože mezi zastupiteli je vysoká shoda.

Zmínil, že největší břímě nese město.

„Už dnes dává čtrnáct provozních milionů. K tomu pět milionů navýšení, stejně jako od kraje. Navíc splnění podmínek extraligového stadionu," doplnil hejtman.

ZDROJ: Olomoucký Deník